Dokumentation af registre

Dokumentationen af de nationale sundhedsregistre beskriver både hver enkelt registers overordnede indhold og formål kort og beskriver mere detaljeret, hvilke datastruktur, variable, tabeller m.m., registeret er bygget op over.

Hvert register er organiseret med en eller flere tabeller, som hver indeholder en samling af variable. Typisk vil et register have en hovedtabel, som er den tabel, der rummer registerets centrale indhold. Desuden vil der ofte også være en eller flere satellittabeller med supplerende eller uddybende indhold. Endelig kan et register omfatte hjælpetabeller, som indeholder forklarende tekst til indholdet i visse variable.

Bag datamodellens opbygning er der typisk overvejelser om, at behovet for en streng datamodel uden dobbeltdata skal balancere med behovet for brugervenlighed i udtrækssituationen.

Da der f.eks. kan opstå behov for at ændre data i et register eller der kan opstå behov for at forbedre brugervenligheden, kan datamodellen for et register ændre sig over tid.
over tid.

Kontakt 

E: esundhed@sundhedsdata.dk

DUSAS

Navne dansk: DUSAS
Navne engelsk: DUSAS
Akronym: DUS
Sidst ændret: 17-11-2016 af ERV
Kort om registeret:
DUSAS er Register over danskere behandlet på udenlandske sygehuse og aktivitet i speciallægepraksis, som ikke afregnes under den normale sygesikringsoverenskomst. Registeret blev oprettet i forbindelse med indførelsen af den centrale pulje til finansiering af sygehusenes meraktivitet i 2002, og indeholder oplysninger fra 2002 og frem. Som det fremgår af navnet, består registeret af 2 separate dele: - oplysninger om patientbehandling på udenlandske sygehuse betalt af patientens bopælsregion. - oplysninger om patientbehandling hos speciallægepraksis, der ikke afregnes under den normale sygesikringsoverenskomst, men som er aftalt med og betalt af bopælsregionen.
Formål og anvendelse:
Formålene med DUSAS er at: • Danne grundlag for Statens Serum Instituts løbende statistik og forsyne de myndigheder, der er ansvarlig for planlægningen med det nødvendige beslutningsgrundlag. • Indgå i grundlaget for beregning af merproduktion i forbindelse med afregning til sygehusregionerne. Anvendelse DUSAS blev oprettet i forbindelse med indførelsen af den centrale pulje til finansiering af sygehusenes meraktivitet i 2002. Som en del af sygehusenes meraktivitet indgår specielle aftaler om behandling i speciallægepraksis samt behandling af danske patienter på udenlandske sygehuse, finansieret af meraktivitetspuljen. Disse aktiviteter indberettes hverken til Sygesikringsregisteret eller til Landspatientregisteret men udelukkende til DUSAS. DUSAS bidrager til sundhedsovervågning og kvalitetsudvikling og er vigtig i forhold til monitoreringen af bl.a. kræftområdet, da antallet af danske patienter behandlet i udlandet kan bidrage til at give et billede af kvaliteten og organiseringen af kræftbehandlingen i Danmark.
Kilder:
Regionerne skal indberette oplysninger om patienter, der enten er blevet behandlet på et sygehus i udlandet betalt af bopælsregionen eller er blevet behandlet hos en speciallæge, som den enkelte region har en aftale med, og hvor behandlingen ikke afregnes under den normale sygesikringsoverenskomst, men betales af bopælsregionen. Regionerne modtager oplysningerne fra speciallægen eller fra det udenlandske sygehus, og indberetter derefter oplysningerne til DUSAS Siden 2010 har regionerne indberettet direkte til Sundhedsdatastyrelsen via en webformular, som blev udviklet til dette specifikke formål.
Enhed og Population:
Enhed: For danskere behandlet i udlandet er enheden i registeret en sygehuskontakt, hvilket vil sige enten en indlæggelse eller en ambulant kontakt, der omfatter et antal ambulante besøg. For specallægeaktivitet er enheden i registeret et besøg hos en speciallæge. Population: Populationen er personer, som fra og med 2002 enten er blevet behandlet i speciallægepraksis uden afregning under den normale sygesikringsoverenskomst men efter aftale med regionen, eller som er behandlet på et udenlandsk sygehus efter aftale med regionen. Oplysninger om danske patienter, som bliver sendt til eksperimentel eller højtspecialiseret behandling i udlandet indberettes ikke til DUSAS. Personretlige data: Udover CPR-nummer og bopælskommune indeholder DUSAS udelukkende oplysninger om helbredsforhold. Registeret indeholder ikke andre personretlige data såsom racemæssig eller etnisk baggrund, strafbare forhold, væsentlige sociale problemer mm.
Periode og Opdatering:
Periode: Registeret indeholder data fra 2002 og frem, og det er afgrænset på henholdsvis kontaktens slutdato og dato for besøg hos speciallæge. Opdatering: Opdateringskadence: • Registeret opdateres dagligt. • Hver måned dannes en kopi af registeret til statistikformål. Kopien kaldes det månedlige DUSAS, og det er i udgangspunktet altid denne kopi, der er grundlag for datakørsler. Opdateringstidspunkt: Dagligt kl. ca. 03:00 når synkroniseringen med driftsleverandørens database er gennemført. Månedligt: hver den 11. i måneden, hvor registeret opdateres med indberetninger, der er indkommet til og med den 10. i måneden. Forskydning: Erfaringsmæssigt går der ca. tre måneder fra en periodes udløb til der kan laves retvisende opgørelser om perioden. Anden latens: Indberetningen fra regionerne sker ofte i bunker, dvs. der indberettes ofte ikke løbende efterhånden som aktiviteten foregår, men data samles og indberettes i bunker. Opdatering bagud i tid: Data kan opdateres bagud i tid.
Pålidelighed:
Pålidelighed: Det er regionerne, der har ansvar for indberetning til DUSAS. Da data anvendes til afregning, er det vurderingen, at data er korrekte og fyldestgørende. I den webformular som regionerne siden 2010 har brugt til indberetning af oplysninger til DUSAS, sker der en løbende validering, når brugeren i regionen indtaster patientoplysningerne. Dette betyder, at det siden 2010 ikke har været muligt, at indberette kontakter til DUSAS, som ikke lever op til de indberetningskrav, der stilles af Sundhedsdatastyrelsen. Usikkerhed: For patienter behandlet i udlandet vil der være situationer, hvor regionerne skal oversætte verbale beskrivelser til diagnose- og procedurekoder. En sådan fortolkning kan medføre en vis usikkerhed i registreringen. Komplethed: Da data fra DUSAS anvendes til flere formål, herunder kommunal medfinansiering, er det vurderingen, at registeret er komplet, da regionerne har en økonomisk interesse i at indberette al deres aktivitet.
Usikkerhed
Komplethed
Sammenlignelighed:
Over tid: Data er sammenlignelige over tid. Der har dog været perioder, hvor der har været et fald i indberetninger af kontakter, hvor faldet ikke umiddelbart kan forklares. I forhold til andre registre: DUSAS supplerer data fra Landspatientregisteret og Sygesikringsregisteret.
Tilgængelighed:
Adgang til registeret kan opnås gennem Sundhedsdatastyrelsens Forskerservice enten ved bestilling af udtræk fra registeret eller ved direkte adgang til registeret via Forskermaskinen. Adgang til personhenførbare data gives kun med tilladelse fra Datatilsynet. Information om Forskerservice kan findes på Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside, www.sundhedsdatastyrelsen.dk.
Lovgivning og anmeldelse:
Registeret er anmeldt til Datatilsynet (j.nr. 2014-54-0746) som et administrativt register. Anmeldelsen kan findes på datatilsynets hjemmeside: https://anmeld.datatilsynet.dk
Datastruktur:
Registeret er databasemæssigt delt i to separate sæt af stjerneskemaer for henholdsvis behandling i udlandet og speciallægeaktiviteten. Hvert sæt af stjerneskemaer består af en hovedtabel og en række satellittabeller, der kan kobles med hovedtabellen ved hjælp af et ID-nummer (recnum). Hovedtabellen består af de administrative oplysninger der knytter sig til kontakten samt kontaktens aktionsdiagnose. Yderligere oplysninger om diagnoser, operationer, behandlinger mm. skal findes i de respektive satellittabeller. Ud fra tabellernes navne fremgår det, om tabellen knytter sig til udenlandske sygehuse eller speciallæge. Alle tabeller der vedrører udenlandske sygehuse starter med ""t_udl"" og tabeller der vedrører speciallæge starter med ""t_spec"".
Vedhaeftede filer:
Kodeark_DUSAS.csv

Tabeller tilknyttet DUSAS

Tabel Periode Indhold
2002 - Oplysningerne i tabellen omfatter først og fremmest centrale administrative variable, som f.eks. patientens cpr-nummer, behandlingsland og kontaktens start- og sluttidspunkter samt henvisningsoplysninger. Herudover indeholder tabellen nogle beregnede variable, som køn, alder og sengedage. Endelige er der også en variabel der beskriver patientens aktionsdiagnose, som egentlig er hentet fra tabellen t_udl_diag, men som er lagt i t_udl_adm tabellen af praktiske hensyn for at hjælpe brugeren.
Funktion Hovedtabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Administrative oplysninger om patienter behandlet på udenlandske sygehuse
Tabelenhed En række indeholder oplysninger om en sygehuskontakt ligesom i LPR
Variabel Periode Indhold
2002 - Kontaktens startdato
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Variablen indeholder kontaktens startdato. For indlagte patienter er der tale om indlæggelsesdatoen, mens der for ambulante patienter er tale om kontaktens startdato, hvilket sædvandligvis er lig med kontaktens første ambulante besøg.
Kilder Indberettet.
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2002 - Henvisningsdato
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Dato for sygehusets modtagelse af henvisningen.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2002 - Kontaktens slutdato
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Kontaktens slutdato. For indlagte patienter er der tale om udskrivningsdatoen, men der for ambulante patienter er tale om slutdato, som oftest er lig med kontaktens sidste ambulante besøg.
Kilder indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Patienttype
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Variablen indeholder oplysning om patienttypen, dvs. om patienten er en indlagt patient eller en ambulant patient.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer I 2014 udgik skadestuepatient (3) og blev erstattet af akut ambulant patient (C_PATTYPE=2 og C_INDM=1)
Værdier 0 Indlagt patient 2 Ambulant patient 3 Skadestuepatient (2002 - 2013)
2002 - Patientens bopælskommune
Længde 3
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Variablen indeholder oplysning om patientens bopælskommune ved kontaktens start.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Kommunekoder, se generelt kodeark
2002 - Afslutningsmåde
Længde 1
Kodesæt
Beskrivelse Afslutningsmåde, angivelse af hvordan patienten er afsluttet og evt. hvilken instans patienten er afsluttet til. F.eks. om patienten er afsluttet til anden sygehusafdeling eller til egen læge.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer I 2004 udgik værdierne 3, 5, B og C og blev erstattet af F og G.
Værdier
2002 - Behandlingsland
Længde 8
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Variablen indholder landekode for det land som sygehuset er beliggende i.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gældende landeklassifikation (ligger som del af kommuneklassifikationen) - se generelt kodeark
2002 - Patientens cpr-nummer
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Patientens cpr-nummer.
Kilder indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Cpr-numre
2002 - Henvisende instans
Længde 7
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Kode for den henvisende instans, som kan være sygehus (4 karakterer), afdeling (7 karakterer) eller amta/region (hhv. 2 og 4 karakterer).
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Efter gældende sygehusafdelingsklassifkation eller værdisæt for amt/region (se generelt kodeark)
2002 - Aktionsdiagnose
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Kontaktens aktionsdiagnose. Oplysningen kan også findes i tabellen T_UDL_DIAG under variablen C_DIAG, hvor C_DIAGART = ”A”. Variablen er ekstraordinært lagt i T_UDL_ADM-tabellen for at spare brugeren for at koble tabellen med T_UDL_DIAG i alle de tilfælde, hvor det kun er aktionsdiagnosen, der skal bruges i et udtræk. Diagnoseteksten kan findes ved at koble diagnosekoden med den tilsvarende kode i diagnoseklassifikationen. Da diagnosekoder kan skifte betydning over tid, er det nødvendigt at kigge på diagnosekodens fra- og til-dato i klassifikationen. Her benyttes den version af diagnosen, som er gældende på kontaktens udskrivningsdato. For uafsluttede kontakter er det den seneste version af diagnosen der er aktuel.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Diagnosekoder efter ICD-10 klassifikationen. Diagnosekoderne i ICD-10 er en del af Sundhedsdatastyrelsens klassifikationssystem (SKS) og er kendetegnet ved, at de alle starter med ”D”. Alle gældende diagnosekoder kan findes på www.medinfo.dk.
2002 - Patientens alder
Længde 8
Kodesæt
Beskrivelse Patientens alder ved kontaktens start.
Kilder Beregnet på baggrund af patientens cpr-nummer.
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier positivt heltal
2002 - Sengedage/behandlingsdage
Længde 8
Kodesæt
Beskrivelse Antal behandlingsdage. For indlagte patienter er der tale om sengedage, mens der for ambulante patienter er tale om antal ambulante besøg.
Kilder Beregnet på baggrund af henholdsvis indlæggelses- og udskrivningsdato samt datoer for ambulante besøg
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Heltal
2002 - Behandlingsdage
Længde 8
Kodesæt
Beskrivelse Behandlingsdage. For indlagte patienter er det sengedage, mens der for ambulante patienter er tale om antal ambulante besøg. Indholdet i variable er lig indholdet i variablen v_sengdage
Kilder Beregnet på baggrund af henholdsvis indlæggelses- og udskrivningsdatoer samt datoer for ambulante besøg
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Heltal
2002 - 2010 Krypteret cpr-nummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Krypteret cpr-nummer - udleveres sædvanligvis ikke.
Kilder Beregnet.
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Heltal
2002 - Indlæggelsesmåde
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Indskrivningsmåde. Angivelse af prioritet for kontaktens start, dvs. om kontakten startede som akut eller planlagt.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Indtil 2014 har variablen kun været udfyldt for indlagte patienter (C_PATTYPE = 0), men fra 2014 er den også udfyldt for ambulante (C_PATTYPE = 2)
Værdier
2002 - 2010 Kontaktnummer
Længde 1
Kodesæt
Beskrivelse Kontaktens nummer
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Recordnummer
Længde 8
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Sættes ved indlæsning
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Behandlingssted
Længde 80
Kodesæt
Beskrivelse Navnet på behandlingsstedet i fritekst. Dvs. navnet på det sygehus eller den institution, der behandlede patienten. Da der er tale om fritekst, kan det forekomme, at det at samme sygehus er beskrevet med flere forskellige tekster.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Patientens køn
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Angiver patientens køn
Kilder Beregnet på baggrund af cpr-nummeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier M Mand K Kvinde
2002 - Patientens bopælsamt
Længde 128
Kodesæt
Beskrivelse Patientens bopælsamt (amter blev nedlagt 1/1-2007).
Kilder Amtsnummer fremkommer ved opslag via kommunekode.
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - 2010 Krypteret cpr-nummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Krypteret cpr-nummer - oprindeligt oprettet af hensyn til eSundhed
Kilder Beregnet ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Intern dato for opdatering
Længde 0
Kodesæt Dato
Beskrivelse Kontaktens opdateringsdato, dvs. dato for seneste ændring af kontakten. Bemærk at denne dato kan ligge lang tid efter kontaktens afslutningsdato, da sygehusene til tider foretager efterregistreringer, samt genindberetninger af fejlkontakter.
Kilder Beregnes ved modtagelsen af indberetningen
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2003- Fritvalg af sygehus
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Markør for, om der er tale om frit valg af sygehus i udlandet eller hos speciallæge.
Kilder Indberettet.
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier 1: Patienten er omfattet af den udvidede fritvalgsordning
2002 - Tabellen indeholder datoerne for de ambulante besøg patienten har haft ved det udenlandske sygehus.
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Datoer for ambulante besøg (udland)
Tabelenhed En række i tabellen indeholder oplysninger om en ambulant besøgsdato.
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Dato for ambulant besøg
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Dato for ambulant psykiatrisk besøg. Hver ambulant kontakt kan have et vilkårligt antal ambulante besøg, dvs. flere rækker i T_PERS med samme record-nummer men forskellige værdier af D_AMBDTO. Disse kan knyttes til kontakten i T_ADM ved hjælp af record-nummeret.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2002 - Tabellen indeholder oplysninger om samtlige diagnoser der knytter sig til hver kontakt, både selve diagnosekoderne og diagnosernes art samt eventuelle tillægskoder til hver diagnose.
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Diagnoser (udland)
Tabelenhed En række i tabellen indeholder oplysninger om en diagnose eller en tillægskode til en diagnose.
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Diagnosetype
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Diagnosens type.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier A Aktionsdiagnose B Bidiagnose + Tillægskode til diagnose Når C_DIAGTYPE er ”+” betyder det, at den pågældende diagnose, C_DIAG , har en tillægskode, som er at finde i variablen C_TILDIAG. Dvs. i disse tilfælde beskriver variablen ikke selve diagnosens type, men er blot en indikation på, at der er en tillægskode. Den pågældende diagnoses type kan findes ved at kigge på C_DIAGTYPE i den ovenstående række, som indeholder samme værdier af V_RECNUM og C_DIAG.
2002 - Tillægskode til diagnose
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til diagnose. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver diagnosekode. For at identificere, hvilken diagnose en tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_DIAG.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2002 - Diagnosekode
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Diagnosekode. Variablen indeholder de diagnosekoder, der er blevet registreret på hver kontakt. For at se diagnosens art, skal der ses på variablen C_DIAGTYPE, som ligeledes ligger i tabellen T_UDL_DIAG og T_SPEC_DIAG Diagnoseteksten kan findes ved at koble diagnosekoden med den tilsvarende kode i diagnoseklassifikationen. Da diagnosekoder kan skifte betydning over tid, er det nødvendigt at kigge på diagnosekodens fra- og til-dato i klassifikationen. Her benyttes den version af diagnosen, som er gældende på kontaktens udskrivningsdato. For uafsluttede kontakter er det den seneste version af diagnosen der er aktuel.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Diagnosekoder i ICD-10 diagnoseklassifikationen. Koderne er en del af Sundhedsdatastyrelsens klassifikationssystem (SKS) og er kendetegnet ved, at de alle starter med ”D”. Alle gældende diagnosekoder kan findes på www.medinfo.dk.
2002 - Tillægskode til diagnose
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til diagnose. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver diagnosekode. For at identificere, hvilken diagnose en tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_DIAG.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2002 - Tabellen indeholder oplysninger om alle operationer der er foretaget i udlandet, herunder oplysninger om operationskoderne og deres type samt dato for hver operation og eventuelle tillægskoder til operationerne.
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Operationer (udland)
Tabelenhed En række i tabellen indeholder oplysninger om en operation.
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Operationsdato
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Datoen for operationens påbegyndelse.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2002 - Tillægskode til operation
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til operation. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver operationskode. For at identificere, hvilken operationen tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_OPR.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2002 - Operationskode
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Operationskode. Variablen indeholder de operationskoder, der er blevet registreret på hver kontakt. Teksten til operationskoden kan findes ved at koble operationskoden med den tilsvarende kode i operationsklassifikationen. Da operationskoder kan skifte betydning over tid, er det nødvendigt at kigge på operationskodens fra- og til-dato i klassifikationen. Her benyttes den version af operationskoden, som er gældende på operationsdatoen D_ODTO.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Operationskoderne er en del af Sundhedsdatastyrelses klassifikationssystem (SKS), og er kendetegnet ved, at de alle starter med ”K”. Alle de gældende operationskoder og deres betydning kan findes på www.medinfo.dk
2002 - Operationens art
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Operationens art
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier se kodeark Når C_OPRART er ”+” betyder det, at den pågældende operation, C_OPR har en tillægskode, som er at finde i variablen C_TILOPR. Dvs. i disse tilfælde beskriver variablen ikke selve operationens type, men er blot en indikation på, at der er en tillægskode. Den pågældende operations type kan findes ved at kigge på C_OPRART i den ovenstående række, som indeholder samme værdier af V_RECNUM og C_OPR.
2010- Procucerende sygehus
Længde 4
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Det sygehus hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse/speciallæger ikke har et sygehusnummer. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Producerende afdeling
Længde 3
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Den afdeling hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse ikke har et afdelingsnummer som i Danmark. Speciallæger har et ydernummer, og ikke en afdelingskode. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Time for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af time (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis. Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Minut for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af minut (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Tabellen indeholder oplysninger om alle undersøgelser, ikke-kirurgisk behandlinger, samt administrative procedurer, der er registreret på hver kontakt. Tabellen indeholder både oplysninger om selve procedurekoderne samt dato for hver procedure og eventuelle tillægskoder til proceduren.
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Procedurer (udland)
Tabelenhed En række i tabellen indeholder oplysninger om en undersøgelse eller en ikke-kirurgisk behandling..
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Proceduredato
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Dato for procedurens påbegyndelse.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldige datoer
2002 - Procedurekode
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Procedurekode. Variablen indeholder koder for alle de procedurer, der er blevet registreret på hver kontakt bortset fra operationer, som findes i tabellen T_SKSOPR. Teksten til procedurekoden kan findes ved at koble koden med den tilsvarende kode i klassifikationen. Da koderne kan skifte betydning over tid, er det nødvendigt at kigge på procedurekodens fra- og til-dato i klassifikationen. Her benyttes den version af procedurekoden, som er gældende på proceduredatoen D_ODTO.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Procedurekoder i SKS-klassifikationen (eksklusiv operationer)
2002 - Indikation for tillægskode
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse En indikator for, om proceduren har en tillægskode.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Når en procedure har en tillægskode markeres det ved, at C_OPRART er ”+”, og selve tillægskoden kan så findes i variablen C_TILOPR. I alle andre tilfælde er C_OPRART blank.
2002 - Tillægskode til procedure
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til procedure. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver procedurekode. For at identificere, hvilken procedure tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_OPR.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2010- Procucerende sygehus
Længde 4
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Det sygehus hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse/speciallæger ikke har et sygehusnummer. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Producerende afdeling
Længde 3
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Den afdeling hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse ikke har et afdelingsnummer som i Danmark. Speciallæger har et ydernummer, og ikke en afdelingskode. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Time for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af time (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis. Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Minut for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af minut (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Tabellen indeholder alle de diagnoser, som besøget ved speciallæge vedrørte, både diagnosekoderne og diagnosernes art samt eventuelle tillægskoder til hver diagnose.
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Diagnoser (speciallæge)
Tabelenhed En række i tabellen indeholder oplysninger om en diagnose eller en tillægskode til en diagnose.
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Diagnosetype
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Diagnosens type.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier A Aktionsdiagnose B Bidiagnose + Tillægskode til diagnose Når C_DIAGTYPE er ”+” betyder det, at den pågældende diagnose, C_DIAG , har en tillægskode, som er at finde i variablen C_TILDIAG. Dvs. i disse tilfælde beskriver variablen ikke selve diagnosens type, men er blot en indikation på, at der er en tillægskode. Den pågældende diagnoses type kan findes ved at kigge på C_DIAGTYPE i den ovenstående række, som indeholder samme værdier af V_RECNUM og C_DIAG.
2002 - Tillægskode til diagnose
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til diagnose. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver diagnosekode. For at identificere, hvilken diagnose en tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_DIAG.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2002 - Diagnosekode
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Diagnosekode. Variablen indeholder de diagnosekoder, der er blevet registreret på hver kontakt. For at se diagnosens art, skal der ses på variablen C_DIAGTYPE, som ligeledes ligger i tabellen T_UDL_DIAG og T_SPEC_DIAG Diagnoseteksten kan findes ved at koble diagnosekoden med den tilsvarende kode i diagnoseklassifikationen. Da diagnosekoder kan skifte betydning over tid, er det nødvendigt at kigge på diagnosekodens fra- og til-dato i klassifikationen. Her benyttes den version af diagnosen, som er gældende på kontaktens udskrivningsdato. For uafsluttede kontakter er det den seneste version af diagnosen der er aktuel.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Diagnosekoder i ICD-10 diagnoseklassifikationen. Koderne er en del af Sundhedsdatastyrelsens klassifikationssystem (SKS) og er kendetegnet ved, at de alle starter med ”D”. Alle gældende diagnosekoder kan findes på www.medinfo.dk.
2002 - Tillægskode til diagnose
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til diagnose. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver diagnosekode. For at identificere, hvilken diagnose en tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_DIAG.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2002 - Tabellen indeholder de centrale administrative oplysninger om patienternes besøg ved speciallægepraksis, som eksempelvis cpr-nummer, dato for besøget og ydernummer for praksis samt oplysninger om patientens køn og alder på besøgsdatoen.
Funktion Hovedtabel med unikt indhold
Sidst ændret 10-11-2016 af ERV
Beskrivelse Central tabel med administrative oplysninger om besøg ved speciallægepraksis
Tabelenhed En række indeholder de centrale administrative oplysninger om et besøg ved speciallægepraksis.
Variabel Periode Indhold
2002 - Patientens bopælskommune
Længde 3
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Variablen indeholder oplysning om patientens bopælskommune ved kontaktens start.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Kommunekoder, se generelt kodeark
2002 - Patientens cpr-nummer
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Patientens cpr-nummer.
Kilder indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Cpr-numre
2002 - Recordnummer
Længde 8
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Sættes ved indlæsning
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Ydernummer
Længde 6
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Variablen angiver ydernummeret for yderen. Bemærk, at dette nummer ikke identificerer den specifikke yderperson, men klinikken. Er ydelsen leveret i et lægehus med flere læger, kan man ikke se hvilken af lægerne der leverede ydelsen.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier 6-cifrede tal. Ydernummeret kan slås op i yderregisteret.
2002 - Yderens speciale
Længde 2
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Angiver yders hovedspeciale (lægeligt speciale).
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier se kodeark
2002 - Dato for besøget
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Datoen for patientens besøg hos speciallægepraksis.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2002 - Patientens alder
Længde 8
Kodesæt
Beskrivelse Patientens alder i hele år ved kontaktens start.
Kilder Beregnet på baggrund af cpr-nummeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier heltal
2002 - Patientens køn
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Angiver patientens køn
Kilder Beregnet på baggrund af cpr-nummeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier M Mand K Kvinde
2002 - Patientens bopælsamt
Længde 128
Kodesæt
Beskrivelse Patientens bopælsamt (amter blev nedlagt 1/1-2007).
Kilder Amtsnummer fremkommer ved opslag via kommunekode.
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Krypteret cpr-nummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Krypteret cpr-nummer - udleveres sædvanligvis ikke
Kilder Beregnet ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - 2010 Krypteret cpr-nummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Krypteret cpr-nummer - oprindeligt oprettet af hensyn til eSundhed
Kilder Beregnet ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Intern dato for opdatering
Længde 0
Kodesæt Dato
Beskrivelse Kontaktens opdateringsdato, dvs. dato for seneste ændring af kontakten. Bemærk at denne dato kan ligge lang tid efter kontaktens afslutningsdato, da sygehusene til tider foretager efterregistreringer, samt genindberetninger af fejlkontakter.
Kilder Beregnes ved modtagelsen af indberetningen
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2003- Fritvalg af sygehus
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Markør for, om der er tale om frit valg af sygehus i udlandet eller hos speciallæge.
Kilder Indberettet.
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier 1: Patienten er omfattet af den udvidede fritvalgsordning
2002 - Tabellen indeholder oplysninger om alle operationer foretaget i speciallægepraksis under særlig aftale med en region.
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Operationer (speciallæge)
Tabelenhed En række i tabellen indeholder oplysninger om en operation
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Operationsdato
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Datoen for operationens påbegyndelse.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato
2002 - Tillægskode til operation
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til operation. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver operationskode. For at identificere, hvilken operationen tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_OPR.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2002 - Operationskode
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Operationskode. Variablen indeholder de operationskoder, der er blevet registreret på hver kontakt. Teksten til operationskoden kan findes ved at koble operationskoden med den tilsvarende kode i operationsklassifikationen. Da operationskoder kan skifte betydning over tid, er det nødvendigt at kigge på operationskodens fra- og til-dato i klassifikationen. Her benyttes den version af operationskoden, som er gældende på operationsdatoen D_ODTO.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Operationskoderne er en del af Sundhedsdatastyrelses klassifikationssystem (SKS), og er kendetegnet ved, at de alle starter med ”K”. Alle de gældende operationskoder og deres betydning kan findes på www.medinfo.dk
2002 - Operationens art
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse Operationens art
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier se kodeark Når C_OPRART er ”+” betyder det, at den pågældende operation, C_OPR har en tillægskode, som er at finde i variablen C_TILOPR. Dvs. i disse tilfælde beskriver variablen ikke selve operationens type, men er blot en indikation på, at der er en tillægskode. Den pågældende operations type kan findes ved at kigge på C_OPRART i den ovenstående række, som indeholder samme værdier af V_RECNUM og C_OPR.
2010- Procucerende sygehus
Længde 4
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Det sygehus hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse/speciallæger ikke har et sygehusnummer. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Producerende afdeling
Længde 3
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Den afdeling hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse ikke har et afdelingsnummer som i Danmark. Speciallæger har et ydernummer, og ikke en afdelingskode. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Time for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af time (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis. Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Minut for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af minut (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Tabellen indeholder oplysninger om alle ikke-kirurgiske procedurer foretaget under patientens besøg i speciallægepraksis under særlig aftale med en region. Kirurgiske procedurer ligger i t_spec_skskopr.
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 11-11-2016 af ERV
Beskrivelse Procedurer (speciallæge)
Tabelenhed En række indeholder oplysninger om en undersøgelse eller ikke-kirurgisk behandling.
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Proceduredato
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Dato for procedurens påbegyndelse.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldige datoer
2002 - Procedurekode
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Procedurekode. Variablen indeholder koder for alle de procedurer, der er blevet registreret på hver kontakt bortset fra operationer, som findes i tabellen T_SKSOPR. Teksten til procedurekoden kan findes ved at koble koden med den tilsvarende kode i klassifikationen. Da koderne kan skifte betydning over tid, er det nødvendigt at kigge på procedurekodens fra- og til-dato i klassifikationen. Her benyttes den version af procedurekoden, som er gældende på proceduredatoen D_ODTO.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Procedurekoder i SKS-klassifikationen (eksklusiv operationer)
2002 - Indikation for tillægskode
Længde 1
Kodesæt Lokale Koder
Beskrivelse En indikator for, om proceduren har en tillægskode.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Når en procedure har en tillægskode markeres det ved, at C_OPRART er ”+”, og selve tillægskoden kan så findes i variablen C_TILOPR. I alle andre tilfælde er C_OPRART blank.
2002 - Tillægskode til procedure
Længde 10
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Tillægskode til procedure. Variablen indeholder de tillægskoder der er blevet registreret til hver procedurekode. For at identificere, hvilken procedure tillægskode knytter sig til, ses på variablen C_OPR.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Stort set alle koder fra SKS-klassifikationen kan registreres som tillægskoder.
2010- Procucerende sygehus
Længde 4
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Det sygehus hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse/speciallæger ikke har et sygehusnummer. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Producerende afdeling
Længde 3
Kodesæt Klassificerede koder
Beskrivelse Den afdeling hvorpå operation/procedure foretages. Variablen bliver ikke brugt, da udenlandske sygehuse ikke har et afdelingsnummer som i Danmark. Speciallæger har et ydernummer, og ikke en afdelingskode. Variablen er givetvis blevet oprettet i tabellen med tanke på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Time for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af time (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis. Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2010- Minut for operation
Længde 11
Kodesæt Øvrige
Beskrivelse Angivelse af minut (tid) for operation/procedure. Variablen er ikke brugt, da det ikke er muligt for danske sygehuse eller regioner at sætte præcis tid på operation/procedure på udenlandske sygehuse eller i speciallægepraksis Denne er givetvis oprettet med henblik på sammenkørsel med LPR.
Kilder
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002- Tabellen indeholder datoerne for de ambulante besøg patienten har haft ved speciallæger
Funktion Satellittabel med unikt indhold
Sidst ændret 10-11-2016 af ERV
Beskrivelse Dato for ambulante besøg ved speciallæger
Tabelenhed En række i tabellen indeholder oplysninger om en ambulant besøgsdato.
Variabel Periode Indhold
2002 - Recordnummer
Længde 0
Kodesæt
Beskrivelse Variablen indeholder et løbenummer som er unikt for en kontakt. Recnum anvendes til at koble data om en kontakt fra de forskellige datasæt, der udgør DUSAS.
Kilder Tildeles ved opdatering af registeret
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier
2002 - Dato for ambulant besøg
Længde 8
Kodesæt Dato
Beskrivelse Dato for ambulant psykiatrisk besøg. Hver ambulant kontakt kan have et vilkårligt antal ambulante besøg, dvs. flere rækker i T_PERS med samme record-nummer men forskellige værdier af D_AMBDTO. Disse kan knyttes til kontakten i T_ADM ved hjælp af record-nummeret.
Kilder Indberettet
Kendte databrud/ændringer Ingen
Værdier Gyldig dato