Monitorering af pakkeforløb for kræftområdet viser opgørelser over, om patienter i pakkeforløb bliver udredt og behandlet inden for de anbefalede forløbstider. Opgørelserne viser gennemførte forløb fordelt på kræftområder, pakkeforløb, region, år og kvartal. Der findes data fra 2020 og frem, men under relaterede emner i bunden, kan man finde data for perioden 2012 til 2018.
Bemærk, under eksportér, at antal forløb angives med ’–’ ved antal under 5, at andel forløb angives med ’–’ ved antal forløb på 10 og derunder og at tal for kvartiler angives med ’–’ ved aktivitetsindikatorerne.
Nedenstående grafik viser definerede indikatorer, hvor der beregnes antal pakkeforløb. Andel forløb inden for standardforløbstid opgøres alene for DF3.
Det er ikke forventeligt, at standardforløbstiden kan opfyldes for alle patienter i alle pakkeforløb, da konkrete forhold kan betyde, at forløbstiden for den enkelte patient kan afvige fra den anbefalede forløbstid.
Nedenstående grafik viser indikatorer, hvor der vises antal pakkeforløb og andel forløb inden for standardforløbstid. Andel forløb beregnes alene for de indikatorer, hvor der er angivet en standardforløbstid. Derudover vises andel forløb, hvor diagnosen afkræftes.
Det er ikke forventeligt, at standardforløbstiden kan opfyldes for alle patienter i alle pakkeforløb, da konkrete forhold kan betyde, at forløbstiden for den enkelte patient kan afvige fra den anbefalede forløbstid.
Nedenstående grafik viser definerede indikatorer, hvor der beregnes antal pakkeforløb. Andel forløb inden for standardforløbstid opgøres alene for MF3.
Det er ikke forventeligt, at standardforløbstiden kan opfyldes for alle patienter i alle pakkeforløb, da konkrete forhold kan betyde, at forløbstiden for den enkelte patient kan afvige fra den anbefalede forløbstid.
Her kan Excel udtræk defineres og efterfølgende eksporteres.
Kvartalsrapport 3. kvartal 2024
Kvartalsrapport 2. kvartal 2024
Kvartalsrapport 1. kvartal 2024
Her kan du læse følgende om opgørelsen:
1) Formålet (kort)
2) Indhold og afgræsning
3) Indikatorer
4) Forbehold ved fortolkning
5) Datakilde
6) Offentliggørelse
7) Øvrige ord og begreber, der anvendes i opgørelserne
Formålet med opgørelserne er at skabe et grundlag for en løbende opfølgning på pakkeforløb for kræftområdet.
Pakkeforløbene gælder følgende områder:
Opgørelserne omhandler:
Opgørelserne er fordelt på følgende tre rapporter:
Under eksporter kan data ses i en tabel. Ved anvendelse af bjælken 'Pakkeforløb' kan der differentieres mellem opgørelser for:
Andel forløb: Andelen beregnes på baggrund af antallet af gennemførte forløb med anbefalet forløbstid og standardforløbstiderne. De er opstillet som faglige rettesnore for et standard patientforløb, hvor konkrete forhold såsom anden betydende sygdom (komorbiditet), særligt komplicerede forløb, og patienters mulige ønsker for at udskyde en undersøgelse eller behandling kan betyde, at forløbstiden for den enkelte patient kan afvige fra den anbefalede forløbstid. Det er derfor ikke forventeligt, at standardforløbstiden kan opfyldes for alle patienter i alle pakkeforløb. Desuden skal standardforløbstiderne ikke forveksles med de lovbundne maksimale ventetider for livstruende sygdom.
Foreløbige tal: Opgørelserne udarbejdes relativt kort tid efter kvartalsafslutning, hvilket kan medføre ændring af data ved efterfølgende opgørelse, da der fx kan være forsinkelser i indberetningen, så nogle indberetninger først sker efter kvartalet er slut, eller hvis igangværende forløb bliver afsluttet efterfølgende. Forløbene medtages først i opgørelserne, når de er afsluttet i forhold til indberetning.
Sammenligning: Det giver ikke mening at sammenligne de forskellige indikatorer med hinanden inden for samme kvartal, da indikatorerne måler forskellige forhold. Men det vil i stedet være meningsfuldt at sammenligne den samme indikator på tværs af kvartaler eller regioner.
Landspatientregistreret
Data offentliggøres kvartalsvist og udkommer ultimo februar, maj, august og november.
Pakkeforløb er et standard patientforløb, hvor de enkelte undersøgelser og behandlinger som udgangspunkt følger et på forhånd planlagt forløb. Pakkeforløbene omfatter i forhold til monitorering perioden fra henvisning til sygehus til undersøgelse for begrundet mistanke om kræft til eventuel behandling er startet.
Anbefalet forløbstid (standardforløbstid) er opstillet som faglige rettesnore for et standard patientforløb. Konkrete forhold som fx anden betydende sygdom (komorbiditet), særligt komplicerede forløb, og patienters mulige ønsker om at udskyde en undersøgelse eller behandling kan betyde, at forløbstiden for den enkelte patient kan afvige fra den anbefalede forløbstid. Det er derfor ikke forventeligt, at standardforløbstiden kan opfyldes for alle patienter i alle pakkeforløb.
Yderligere beskrivelse af registreringsmodel, monitoreringsmodel og opgørelsesmetode kan findes på Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside Pakkeforløb på kræftområdet.