Emner

Find opgørelser ud fra forskellige emneområder

Aktuelt
Aktuelt - Emneoversigt
Kræft
  • Andre neoplasier

    Nye kræfttilfælde fordelt på særskilte diagnosegrupper (”andre neoplasier”) fordelt på diagnose, region, kommune, alder, køn, år (1978- )

  • Kræftoverlevelse

    Overlevelse fordelt på kræftform, køn, region og år (2002- )

  • Nye kræfttilfælde

    Nye kræfttilfælde fordelt på diagnose, alder, køn, region, kommune, år (1978- )

  • Pakkeforløb for kræftområdet

    Forløb gennemført inden for standardforløbstiden fordelt på kræftområder, pakkeforløb, region, år og kvartal (2012-

Kræft - Emneoversigt
Lægemidler
  • Antibiotika

    Opgørelserne viser salg af systemisk antibiotika, solgt fra apoteker på recept.

  • Brug af lægemidler under graviditet

    Receptpligtig medicin til kvinder før og under graviditet fordelt på forskellige lægemidler, tidspunkter under graviditet, kvindens alder og år (2001- )

  • Medicinpriser

    Udvikling i medicinpriser fordelt på forskellige lægemidler (seneste 5 år)

  • Medicinprisindeks

    Gennemsnitspris for behandling (definerede døgndoser) og pakning fordelt på medicingrupper, pristyper, år og måned (2005- )

  • Medicintilskud

    Apotekernes salg af tilskudsberettigede lægemidler og regionernes udgifter til tilskudsberettigede lægemidler fordelt på år og måneder (1996- )

  • Nye lægemidler

    Nye receptpligtige lægemidler fordelt på årsag til nyt lægemiddel, markedsføringsår, antal og regioner (1988- )

  • ordiprax+

    Vejledninger m.m. til ordiprax+ for læger og lægemiddelkonsulenter

  • Apotekernes salg af lægemidler

    Apotekernes salg af lægemidler (fx mængde, omsætning og pris) fordelt på forskellige lægemidler, år og kvartal (seneste 5 år)

Lægemidler - Emneoversigt
Beskæftigede i Sundhedsvæsenet
  • Ansatte på offentlige sygehuse

    Antal ansatte sundhedspersoner på offentlige sygehuse fordelt på faggrupper, regioner, stillingstyper, år (2013 - )

  • Arbejdsstyrken af sundhedsuddannede

    Antal sundhedsuddannede fordelt på år, faggrupper, herkomst, speciale, alder og køn, uddannelsesland, brancher og sektorer, region (2001-)

  • Autorisation

    Antal udstedte autorisationer fordelt på faggrupper, alder, køn, uddannelsesgrupper, uddannelseslande og år (2000-2016)

  • Selvstændigt virke

    Antal udstedte tilladelser til selvstændigt virke til læger tandlæger og kiropraktorer fordelt på faggrupper, køn og alder, uddannelsesland, år (2000-2016)

  • Specialeanerkendelse

    Antal udstedte speciallæge- og specialtandlægeanerkendelser fordelt på speciale, køn og alder, uddannelsesland, år (2000-2016)

  • Ydere i praksis

    Antal behandlere, antal kapaciteter og antal praksis (ydernumre) for praksisområderne almen lægehjælp, fodterapi, fysioterapi, kiropraktik, psykologihjælp, speciallægehjælp, tandlægehjælp, fordelt på regioner og roller (2007-)

Beskæftigede i Sundhedsvæsenet - Emneoversigt
Patienter og sygehuse
  • Brug af tvang i psykiatrien

    Antal påbegyndte tvangsforanstaltninger og antal berørte personer fordelt på tvangstype, region, speciale og år (2004-

  • Erfarede ventetider psykiatrien

    Erfarede ventetider i psykiatrien fordelt på region, alder, år og måned (2008-

  • Genoptræningsplaner

    Antal genoptræningsplaner og genoptræningsydelser fordelt på bl.a. diagnose, genoptræningsydelse, type af genoptræning, speciale, region, kommune, år og kvartal (2012-

  • Genoptræningsydelser på sygehuse

    Antal genoptræningsplaner og genoptræningsydelser fordelt på bl.a. diagnose, genoptræningsydelse, type af genoptræning, speciale, region, kommune, år og kvartal (2012-

  • Alle genoptræningsydelser

    Antal genoptræningsplaner og genoptræningsydelser fordelt på bl.a. diagnose, genoptræningsydelse, type af genoptræning, speciale, region, kommune år og kvartal (2012-

  • HAIBA

    Oversigt over infektioner på sygehuse (2014-

  • HAIBA

    Oversigt over infektioner på sygehuse (2014-

  • HAIBA Testversion

    Dette er en testversion af HAIBA

  • Mit Sygehusvalg

    'Mit sygehusvalg' kan du bruge til at sammenligne sygehuse i Danmark ud fra fx ventetider og patienttilfredshed. Det kan hjælpe dig, når du skal undersøges (udredes) eller behandles, og du selv vil vælge sygehus.

  • Sengepladser og belægning på sygehuse

    Indikatorer omkring sengepladser og belægning fordelt på sengetype, region, sygehus, afdelinger, speciale år og måneder (2014-

  • Udredningsret i somatikken

    Udredningsplaner og forløb, som er gennemført inden for 30 dage fordelt på alder, region, år og kvartal (2014-

  • Udredningsret i psykiatrien

    Udredningsplaner og forløb, som er gennemført inden for 30 dage fordelt på alder, region, år og kvartal (2015-

  • Erfarede ventetider

    Erfarede ventetider til operation fordelt på region, operationer, år og måned.

  • Sundhedsaftaler

    Indikatorer om det sammenhængende patientforløb på tværs af sygehuse, kommuner og praksissektor fordelt på kommune og region (2009- )

  • Nedbringelse af tvang i psykiatrien

    Alle oplysninger om anvendelse af tvang ved indlæggelse og ophold på en psykiatrisk afdeling er fra den 1. januar 1999 indberettet for hver enkelt patient.

Patienter og sygehuse - Emneoversigt
Operationer og diagnoser
  • Fedmeoperationer

    Antal fedmeoperationer foretaget på sygehuse fordelt på forskellige operationer, operationssted, regionstype, region, køn, alder og år (2009-

  • Forgiftninger og selvmordsforsøg med lægemidler

    Antal indlæggelser med forgiftning og selvmordsforsøg med lægemidlerne acetylsalicylsyre eller paracetamol på somatiske sygehuse. Opgørelserne er fordelt på køn, alder og år (2014-

  • Operationer

    Antal operationer foretaget på danske sygehuse fordelt på operation, patienttype, region, sygehus, bopælsregion, køn, alder og år (2013-

  • Plastikoperationer

    Antal plastikoperationer foretaget på sygehuse og hos speciallæge fordelt på forskellige operationer, betaler, ejerforhold, køn og år (2005-

  • Radiologiske undersøgelser

    Antal radiologiske undersøgelser foretaget på danske sygehuse fordelt på forskellige typer radiologiske undersøgelser, region, sygehus, køn, alder og år (2013-

  • Sygdomsforekomst for udvalgte kroniske sygdomme og svære psykiske lidelser

    Antal personer og nye tilfælde med udvalgte kroniske sygdomme og psykisk lidelse (fx astma, diabetes og skizofreni) fordelt på alder, køn, regioner og kommune (2000-

  • Sygehusaktivitet på diagnosegruppe

    Antal besøg og indlagte på somatiske sygehusafdelinger fordelt på diagnose, diagnosegrupper, ejerforhold, køn, alder, år (2013-

  • Sygehusaktivitet på diagnoseniveau

    Antal besøg og indlagte på somatiske sygehusafdelinger fordelt på overordnet diagnose, ejerforhold, køn, alder, år (2013-

Operationer og diagnoser - Emneoversigt
Graviditet, fødsler og børn
Graviditet, fødsler og børn - Emneoversigt
Hvad dør vi af
  • Alkohol

    Indikatorer om behandling, dødelighed og udgifter i forbindelse med alkoholproblemer fordelt på region, kommune, alder og år (2013-

  • Dødsårsager

    Antal døde fordelt på dødsårsager, alder, køn, region, år (2002-

Hvad dør vi af - Emneoversigt

Registre

Find opgørelser ud fra hvilke registre de kommer fra

Privatlivspolitik

Sundhedsdatastyrelsens persondatapolitik for brugere på eSundhed

Indsamling og behandling af dine personoplysninger

Når/Hvis du accepterer denne politik, giver du samtykke til, at Sundhedsdatastyrelsen må indsamle og behandle de oplysninger om dig, (som du angiver, når du tilmelder dig som bruger på eSundhed) med henblik på at kunne udføre administration af brugerkonti og udsende notifikationer til dig som bruger.

De oplysninger som indsamles, når du tilmelder dig som bruger på eSundhed er som minimum følgende:

  • Dit fornavn
  • Dit efternavn
  • Din e-mailadresse
  • Oplysninger om, hvilke notifikationer du modtager
  • Oplysninger om foretrukne opgørelser
  • Oplysninger om foretrukne filtervalg
  • Hvilken organisation du er ansat i (gælder kun, hvis du anvender medarbejdersignatur ved oprettelsen af din bruger)

De indsamlede oplysninger anvendes udelukkende til administration af brugerindstillinger og notifikationer, samt egne interne analyser til forbedring af hjemmeside mv.

Tilmelding til eventuelle nyhedsbreve sker uafhængigt af din bruger på eSundhed, og der udveksles ikke oplysninger mellem systemet og tredjeparter (fx MailChimp). Vi henviser til Sundhedsdatastyrelsen persondatapolitik for abonnementer på nyhedsbreve for yderligere information om dette.

Behandlingsgrundlaget

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Dataansvarlig for behandlingen Sundhedsdatastyrelsen er dataansvarlig for behandlinger omfattet af denne privatpolitik. Det indebærer, at vi har ansvaret for at afgøre til hvilke formål og hvordan, der må foretages behandling af de personoplysninger, vi modtager fra dig.

Hvis du har spørgsmål angående vores behandling af dine personoplysninger kan du kontakte vores Databeskyttelsesrådgiver (DPO). Databeskyttelsesrådgiveren er ansat i Sundheds- og Ældreministeriets departement og har blandt andet til opgave at rådgive ministeriet og styrelserne om databeskyttelse og de databeskyttelsesretlige regler.

Dine rettigheder

Databeskyttelsesforordningen giver dig en række rettigheder. Du har ret til:

  • Indsigt i Sundhedsdatastyrelsens behandling af dine oplysninger (artikel 15)
  • At gøre indsigelse mod vores behandling af dine oplysninger (artikel 12)
  • At få berigtiget, slettet eller blokeret oplysninger, der er forkerte eller vildledende eller behandlet i strid med lovgivningen (artikel 16-18)
  • At trække dit samtykke tilbage og derved få slettet dine oplysninger (artikel 17)
  • At klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med vores behandling af dine personoplysninger (artikel 77)

I visse tilfælde har du ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra Sundhedsdatastyrelsen til en anden dataansvarlig uden hindring (artikel 20).

Retten til at trække dit samtykke tilbage

Du kan til enhver tid vælge at trække dit samtykke tilbage ved at slette din bruger. Er du e-mail bruger kan du gøre det ved at klikke på linket ”Slet profil” i menuen ”Profilindstillinger”. Er du SEB-bruger, skal du skrive til eSundhed@Sundhedsdata.dk, og oplyse den e-mail adresse som er tilknyttet dit medarbejdersignatur.

Såfremt du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker dette alene den fremadrettede behandling af personoplysningerne, og dermed ikke lovligheden af den behandling, der er baseret på samtykket, inden tilbagetrækning heraf. Når du trækker dit samtykke tilbage og opsiger din brugerkonto, vil du ikke længere modtage notifikationer, eller kunne gemme bogmærker eller udtræk, og dine oplysninger vil blive slettet inden for to måneder.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at klage over vores behandling af dine oplysninger til Datatilsynet efter reglerne i databeskyttelsesforordningens artikel 77. Du kan kontakte Datatilsynet fra din digitale postkasse på borger.dk, ved almindelig e-mail til dt@datatilsynet.dk eller med almindelig post til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.

Sundhedsdatastyrelsen

Ørestads Boulevard 5
2300 København S
T: 7221 6800
M: kontakt@sundhedsdata.dk
H: www.sundhedsdatastyrelsen.dk

Databeskyttelsesrådgiver

Helle Ginnerup-Nielsen
M: Databeskyttelse@sum.dk